GUNAKAN FB UNTUK ELAK BISNES ANDA TERJEJAS DARI LOCKDOWN

Seperti yang kita dimaklumkan bermula pada 18 Mac sehingga 14 April, kerajaan Malaysia telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Sedikit sebanyak ianya akan menjejaskan bisnes anda. Jadi macam mana kita boleh utilize Facebook untuk elakkan dari bisnes terjejas ? Bagi usahawan-usahawan kecil, mereka menggunakan Facebook Pages sebagai satu medium pemasaran percuma dan menganggap ia sebagai tempat untuk berkomunikasi dengan pelanggan. Facebook Ads pula digunakan sebagai medium pemasaran untuk meningkatkan jualan produk mereka. Jadi apakah Kelebihan Facebook Ads yang boleh membantu bisnes usahawan tidak terjejas dari situasi lockdown yang melanda kini?

` KELEBIHAN FACEBOOK ADS

1) Promosi perniagaan anda secara automatik siang dan malam bergantung kepada bajet anda. Secara tidak langsung, anda hanya duduk relaks dan menunggu sahaja pelanggan anda datang.

2) Popularkan perniagaan anda dalam sekelip mata dan secara tidak langsung bilangan mereka yang berpontensi untuk jadi pelanggan anda akan meningkat. Melalui medium Facebook Ads, anda boleh memberitahu pada seramai mungkin individu mengenai perniagaan anda.

3) Promosi perniagaan anda pada prospek yang tepat iaitu promosikan perniagaan anda hanya pada golongan manusia yang berminat sahaja.

4) Tingkatkan bilangan like di facebook fanpage perniagaan anda. Melalui fanpage, anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan secara real time.

5) Kesan bagi Facebook Ads adalah segera iaitu anda boleh terima pelanggan secepat mungkin di saat anda run iklan anda. Secara tidak langsung, pengaruh produk atau servis baru anda boleh tersebar secepat mungkin.

6) Facebook Ads menyebarkan maklumat mengenai iklan anda dengan pantas dan segera membolehkan anda meninggalkan pesaing – pesaing anda dalam sekelip mata sahaja.

7) Promosi produk atau servis baru perniagaan anda dengan secepat mungkin.

8) Facebook Ads menyebarkan maklumat mengenai iklan anda dengan pantas dan segeramembolehkan anda meninggalkan pesaing – pesaing anda dalam sekelip mata sahaja.

9) Keuntungan yang berlipat kali ganda dengan cepat.

Anda MASIH LAGI BUAT PERSIAPAN UNTUK BISNES ANDA SEMASA LOCKDOWN? Tak tahu macam mana nak kekalkan sales bila bekerja dari rumah selama sebulan? Ketahui maklumat lanjut untuk mengelakkan bisnes anda terjejas dari lockdown tanpa perlu keluar dari rumah.

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

Hi there! Click one of our representatives below and we will get back to you as soon as possible.

Need a website? Contact us now

Share This

Share this post with your friends!