5 CARA PALING BERKESAN UNTUK MENJANA LEADS UNTUK PERNIAGAAN ANDA

by | Apr 29, 2020 | Tips Perniagaan | 0 comments

1. Dapatkan Leads melalui content creation

Langkah pertama ialah membuat content & bukan sekadar content. Anda tidak boleh meletakkan apa-apa jua content dan berharap sesiapa yang menonton, membaca atau mendengar akan menjadi fan anda. Terdapat banyak jenis content di luar sana, jadi anda perlu menarik perhatian orang. Anda mahu perniagaan atau jenama anda menonjol dari semua persaingan dan mudah dijumpai. Untuk melakukannya, anda perlu menghasilkan content berkualiti yang memberi kesan serta-merta.

Content yang berkualiti tinggi dan evergreen sepanjang tahun. Ia selalu relevan agar perkara ini berlaku, content anda harus bermaklumat, menghiburkan, dan menarik. Ia mesti mempunyai faktor ‘wow’, untuk tetap berada di minda orang.

2. Beli traffic

Dengan ini, maksud saya paid traffic, apabila anda membayar untuk menjalankan iklan online.

Ini dapat berupa iklan Google, iklan YouTube, iklan Instagram, iklan Display Google, iklan Facebook. Segala jenis iklan di media sosial. Ia juga boleh menjadi banner ads- iklan yang anda lihat sesuai dalam catatan media sosial.

Tidak kira jenis yang anda pilih, anda membayar iklan dan leads yang dihasilkannya. Setiap tayangan iklan – berapa kali panji, butang, pautan teks anda dilihat – anda membayar. Setiap kali seseorang mengklik sepanduk, pautan atau butang anda, anda membayar. Setiap masa, anda membelanjakan duit sebenar untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda.

 

3. borrow traffic

Perniagaan lain sudah mempunyai pengunjung ke media sosial dan laman web mereka. Persoalannya, bagaimana anda boleh meminjam trafik itu? Bagaimana anda dapat menggunakan kerja keras, masa, wang, usaha mereka, untuk menghasilkan leads untuk perniagaan anda?

Ini mengenai leverage. Anda lihat, semua perniagaan dalam talian sama seperti anda. Mereka semua berusaha mendapatkan leads baru, memperolehnya, membelinya, sama seperti anda. Mereka sudah mendapat aliran pengunjung ke content mereka dan mendapatkan perhatian terhadap produk dan perkhidmatan mereka. Dan anda boleh memanfaatkannya, meminjamnya.

4. recycle traffic

Kaedah lain yang berkesan untuk menjana leads untuk perniagaan anda ialah mengitar semula lalu trafik anda. Sekarang, apa yang saya maksudkan dengan ini? Katakan anda mempunyai tawaran ikut serta di mana pelawat pergi ke laman web anda, mengklik tawaran itu, dan mereka memberi anda alamat e-mel dan nama mereka. Di sana mereka telah memberi anda kebenaran untuk berkomunikasi dengan mereka pada masa akan datang.

5. re-targeting traffic

Re-targeting trafik biasanya merupakan fungsi Facebook, tetapi bukan satu-satunya tempat. Anda juga boleh menyasarkan semula trafik di YouTube, dan Google juga. Jadi apa masalahnya? Mengapa kita perlu menyasarkan semula trafik anda? Nah, bayangkan seseorang telah melawat laman web anda dan mereka telah melihat-lihat. Mereka telah menyelesaikan tawaran anda dan, atas sebab apa pun, mereka tidak membeli dan pergi. Sekarang, mungkin mereka tidak mengenali anda dengan cukup baik, atau mereka memerlukan lebih banyak masa untuk memikirkannya dan kembali kemudian. Bahkan mungkin mereka tidak merasakan tawaran itu untuk mereka. Tiada masalah. Kami akan mula menargetkannya kembali melalui iklan.

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

Hi there! Click one of our representatives below and we will get back to you as soon as possible.

Need a website? Contact us now

Share This

Share this post with your friends!