5 CARA PALING BERKESAN UNTUK MENJANA LEADS UNTUK PERNIAGAAN ANDA

5 CARA PALING BERKESAN UNTUK MENJANA LEADS UNTUK PERNIAGAAN ANDA

5 CARA PALING BERKESAN UNTUK MENJANA LEADS UNTUK PERNIAGAAN ANDA

1. Dapatkan Leads melalui content creation

Langkah pertama ialah membuat content & bukan sekadar content. Anda tidak boleh meletakkan apa-apa jua content dan berharap sesiapa yang menonton, membaca atau mendengar akan menjadi fan anda. Terdapat banyak jenis content di luar sana, jadi anda perlu menarik perhatian orang. Anda mahu perniagaan atau jenama anda menonjol dari semua persaingan dan mudah dijumpai. Untuk melakukannya, anda perlu menghasilkan content berkualiti yang memberi kesan serta-merta.

Content yang berkualiti tinggi dan evergreen sepanjang tahun. Ia selalu relevan agar perkara ini berlaku, content anda harus bermaklumat, menghiburkan, dan menarik. Ia mesti mempunyai faktor ‘wow’, untuk tetap berada di minda orang.

2. Beli traffic

Dengan ini, maksud saya paid traffic, apabila anda membayar untuk menjalankan iklan online.

Ini dapat berupa iklan Google, iklan YouTube, iklan Instagram, iklan Display Google, iklan Facebook. Segala jenis iklan di media sosial. Ia juga boleh menjadi banner ads- iklan yang anda lihat sesuai dalam catatan media sosial.

Tidak kira jenis yang anda pilih, anda membayar iklan dan leads yang dihasilkannya. Setiap tayangan iklan – berapa kali panji, butang, pautan teks anda dilihat – anda membayar. Setiap kali seseorang mengklik sepanduk, pautan atau butang anda, anda membayar. Setiap masa, anda membelanjakan duit sebenar untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda.

 

3. borrow traffic

Perniagaan lain sudah mempunyai pengunjung ke media sosial dan laman web mereka. Persoalannya, bagaimana anda boleh meminjam trafik itu? Bagaimana anda dapat menggunakan kerja keras, masa, wang, usaha mereka, untuk menghasilkan leads untuk perniagaan anda?

Ini mengenai leverage. Anda lihat, semua perniagaan dalam talian sama seperti anda. Mereka semua berusaha mendapatkan leads baru, memperolehnya, membelinya, sama seperti anda. Mereka sudah mendapat aliran pengunjung ke content mereka dan mendapatkan perhatian terhadap produk dan perkhidmatan mereka. Dan anda boleh memanfaatkannya, meminjamnya.

4. recycle traffic

Kaedah lain yang berkesan untuk menjana leads untuk perniagaan anda ialah mengitar semula lalu trafik anda. Sekarang, apa yang saya maksudkan dengan ini? Katakan anda mempunyai tawaran ikut serta di mana pelawat pergi ke laman web anda, mengklik tawaran itu, dan mereka memberi anda alamat e-mel dan nama mereka. Di sana mereka telah memberi anda kebenaran untuk berkomunikasi dengan mereka pada masa akan datang.

5. re-targeting traffic

Re-targeting trafik biasanya merupakan fungsi Facebook, tetapi bukan satu-satunya tempat. Anda juga boleh menyasarkan semula trafik di YouTube, dan Google juga. Jadi apa masalahnya? Mengapa kita perlu menyasarkan semula trafik anda? Nah, bayangkan seseorang telah melawat laman web anda dan mereka telah melihat-lihat. Mereka telah menyelesaikan tawaran anda dan, atas sebab apa pun, mereka tidak membeli dan pergi. Sekarang, mungkin mereka tidak mengenali anda dengan cukup baik, atau mereka memerlukan lebih banyak masa untuk memikirkannya dan kembali kemudian. Bahkan mungkin mereka tidak merasakan tawaran itu untuk mereka. Tiada masalah. Kami akan mula menargetkannya kembali melalui iklan.

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

CARA CLOSE DEAL SEMASA KEMELESETAN EKONOMI

CARA CLOSE DEAL SEMASA KEMELESETAN EKONOMI

CARA CLOSE DEAL SEMASA KEMELESETAN EKONOMI

1. TUNJUKKAN ANDA PRIHATIN SANGAT TERHADAP RESULT

Ini simple dan straightforward. Mungkin salah satu aspek yang paling penting ketika close deal. Anda perlu menunjukkan kepada orang yang anda bercakap bahawa anda sebenarnya mengambil berat tentang mereka. Tunjukkan bahawa anda mementingkan result dan mengambil berat tentang result mereka. Tidak berbeza dengan cara anda berkomunikasi dengan orang tersayang. Nyatakan keprihatinan anda yang mendalam terhadap kesakitan mereka. Inilah yang kita panggil empati.

Setiap kali anda close deal produk atau servis dengan harga yang lebih tinggi, anda perlu memahami bahawa orang akan merasa seperti mereka menanggung banyak risiko. Sebagai profesional, matlamat anda adalah memberi mereka rasa perlindungan. Anda mahu mereka tahu bahawa anda menjaga mereka. Ini menurunkan rintangan pertahanan mereka dan membolehkan mereka terbuka kepada anda. Oleh itu, jika anda dapat mengambil banyak risiko dan meletakkannya di bahu anda sendiri, maka anda memulakan dengan baik ketika closing deal.

 

2. MENDEDAHKAN KESAKITAN TERDALAM MEREKA

Anda akan dapati ketika belajar close deal, penting untuk anda mengetahui bahawa orang tidak membeli sesuatu tapi mereka membeli jalan keluar dari sesuatu. Mereka membeli untuk keluar dari kesakitan dan melepaskan diri dari masalah yang mereka alami dalam hidup mereka.

Tugas utama anda di sini adalah untuk mendiagnos masalah mereka dengan mengemukakan beberapa soalan yang sangat kuat. Kerana jika anda tidak dapat mengenal pasti masalah mereka, mereka tidak akan mempunyai alasan untuk membeli.

Sekiranya anda dapat menolong mereka melukis gambaran yang jelas dan mengenai masalah mereka dan menunjukkan kepada mereka bagaimana produk / perkhidmatan dapat menjadi penyelesaian untuk masalah itu, mereka cenderung membeli.

 

3. HANDLE OBJECTION MEREKA

Dalam seni mempertahankan diri, apa yang anda lakukan semasa seseorang melemparkan pukulan? Salah satu cara adalah dengan menumbuk mereka kembali, bukan? Bagaimana dengan seseorang yang menendang anda, apa yang anda lakukan? Baiklah, kemudian anda menendang mereka kembali. Dalam senario ini, anda selalu bermain mengejar ketinggalan. Mereka melakukan sesuatu, kemudian anda melakukan sesuatu. Dan berulang-ulang kali dan lagi. Inilah yang kita panggil bermain pertahanan.

Pendekatan yang lebih baik adalah dengan bermain menyerang kerana pertahanan terbaik adalah kesalahan yang baik. Sekarang, bagaimana anda mengaplikasikannya ketika anda ingin mengetahui cara closing deal? Kuncinya adalah untuk menangani objection sebelum mereka muncul. Dan ketika datang ke High-Ticket Closing, salah satu cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menetapkan agenda terlebih dahulu.

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

4 RAHSIA BERJAYA DALAM MEMULAKAN PERNIAGAAN

4 RAHSIA BERJAYA DALAM MEMULAKAN PERNIAGAAN

4 RAHSIA BERJAYA DALAM MEMULAKAN PERNIAGAAN

DUIT adalah rahsia kejayaan dalam perniagaan. Adakah anda bersetuju DUIT faktor penentu kejayaan sesuatau perniagaan?

DUIT yang saya maksud ini bukan nya DUIT yang ada dalam poket atau dalam bank anda. Ok lah, biar saya jelaskan apa itu DUIT: Doa, Usaha, Istiqamah, Tawakal

 

1. Doa

Untuk memulakan perniagaan harus di ingat Doa merupakan senjata yang paling berguna dalam kehidupan. Berdoa lah sebelum memulakan sesuatu perniagaan dan haruslah disertakan dengan niat.

 

2. usaha

Setelah kita berdoa dan memasang niat untuk memulakan perniagaan, kita perlu lah berusaha keras untuk perniagaan tersebut. Dalam berusaha itu, kita juga perlu ada perancangan strategi yang baik dalam perniagaan kita. Tanpa strategi yang baik maka sia-sia sajalah usaha kita nanti. Kegagalan untuk merancang akan menyebakan kita merancang kegagalan.

 

3. Istiqamah

Untuk menghasilkan kejayaan, usaha perlu diteruskan dalam kata lainnya konsisten. Dalam usaha tersebut, kita pasti akan diuji dengan pelbagai dugaan. Dengan dugaan dan ujian tersebut, kita haruslah  berhati cekal dan tabah. Orang berniaga ni, hati tak boleh macam tisu cepat koyak. Semangat kena kuat walaupun pelbagai ujian yang melanda.

4. tawakal

Tawakal amat penting dalam segala apa yang kita lakukan. Setelah kita menghabiskan segala keringat dan wang ringgit, wajib bagi kita menyerahkan segala galanya kembali kepada Tuhan. Kita wajib reda dengan penentuan Tuhan. Untung dan rugi setelah kita berusaha dan merancang sebaik mana pun perancangan Tuhan tetap lebih baik buat kita. Kita harus bersyukur dengan setiap pemberian Tuhan, sama ada banyak ataupun sikit malah jika tiada rezeki sekalipun kita harus bersyukur.

 

 

Kesimpulan nya ialah, kejayaan adalah milik semua.  Semua manusia berhak untuk mendapatkan kejayaan dengan syarat kita haruslah berusaha ke arah kejayaan dan menyerahkan segala usaha dan perancangan kepada Tuhan. Jika gagal, kita perlulah lihat dari segi positif iaitu setiap yang berlaku pasti ada hikmah buat kita.

 

 

 

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

MENGGUNAKAN MEDIA SOCIAL UNTUK MENARIK LEBIH BANYAK PELANGGAN

MENGGUNAKAN MEDIA SOCIAL UNTUK MENARIK LEBIH BANYAK PELANGGAN

Menggunakan Media Sosial Untuk Menarik Lebih Banyak Pelanggan

Media sosial adalah alat yang sangat baik untuk menarik pelanggan jika digunakan dengan betul. Baca terus untuk mengetahui menggunakan media sosial untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan.

 

Adakah menggunakan media sosial boleh menarik lebih ramai pelanggan ?

Bagi usahawan, ini adalah peluang yang sangat kuat untuk mendapatkan perhatian yang paling cepat dalam masa yang singkat. Pelanggan adalah penting untuk perniagaan anda kerana tanpa mereka, anda tidak boleh menjana pendapatan dan perniagaan anda akan terhenti.

Untuk membuat kerja ini, bukan sahaja anda mesti tahu cara menggunakan media sosial untuk menarik lebih banyak pelanggan tapi anda perlu memanfaatkannya sebagai cara untuk menarik pelanggan berpotensi ideal anda.

Melihat media sosial sebagai alat adalah cara yang sangat terhad untuk melihatnya. Saya hanya melihatnya sebagai tempat di mana “perhatian” berlaku. Anda lihat, di sinilah orang menghabiskan sebahagian besar masa mereka. Oleh itu, mempunyai idea yang jelas tentang mengapa anda menggunakan media sosial merupakan permulaan yang penting untuk strategi pemasaran anda.

Jika anda seorang usahawan, menggunakan media sosial adalah satu cara mudah untuk meningkatkan pelanggan anda. Jika anda menawarkan produk atau perkhidmatan yang berharga anda boleh menangkap berjuta-juta perhatian di platform media sosial anda.

Kami tahu bukan mudah dan mustahil untuk menjadi kejayaan semalaman. Tapi dengan bimbingan kami, anda pasti akan menarik lebih banyak pelanggan di akaun media sosial anda.

Jika anda sudah menghasilkan kandungan dan video, jangan berhenti melakukannya! Siarkan setiap hari supaya anda mendapat perhatian setiap hari.

Jadi jika anda ingin belajar lebih lanjut tentang cara untuk menukarkan perhatian di media social, jangan teragak-agak untuk menghubungi pasukan Sales kami untuk NASIHAT secara percuma!

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

GUNAKAN FB UNTUK ELAK BISNES ANDA TERJEJAS DARI LOCKDOWN

GUNAKAN FB UNTUK ELAK BISNES ANDA TERJEJAS DARI LOCKDOWN

 GUNAKAN FB UNTUK ELAK BISNES ANDA TERJEJAS DARI LOCKDOWN

Seperti yang kita dimaklumkan bermula pada 18 Mac sehingga 14 April, kerajaan Malaysia telah mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Sedikit sebanyak ianya akan menjejaskan bisnes anda. Jadi macam mana kita boleh utilize Facebook untuk elakkan dari bisnes terjejas ? Bagi usahawan-usahawan kecil, mereka menggunakan Facebook Pages sebagai satu medium pemasaran percuma dan menganggap ia sebagai tempat untuk berkomunikasi dengan pelanggan. Facebook Ads pula digunakan sebagai medium pemasaran untuk meningkatkan jualan produk mereka. Jadi apakah Kelebihan Facebook Ads yang boleh membantu bisnes usahawan tidak terjejas dari situasi lockdown yang melanda kini?

` KELEBIHAN FACEBOOK ADS

1) Promosi perniagaan anda secara automatik siang dan malam bergantung kepada bajet anda. Secara tidak langsung, anda hanya duduk relaks dan menunggu sahaja pelanggan anda datang.

2) Popularkan perniagaan anda dalam sekelip mata dan secara tidak langsung bilangan mereka yang berpontensi untuk jadi pelanggan anda akan meningkat. Melalui medium Facebook Ads, anda boleh memberitahu pada seramai mungkin individu mengenai perniagaan anda.

3) Promosi perniagaan anda pada prospek yang tepat iaitu promosikan perniagaan anda hanya pada golongan manusia yang berminat sahaja.

4) Tingkatkan bilangan like di facebook fanpage perniagaan anda. Melalui fanpage, anda boleh berkomunikasi dengan pelanggan secara real time.

5) Kesan bagi Facebook Ads adalah segera iaitu anda boleh terima pelanggan secepat mungkin di saat anda run iklan anda. Secara tidak langsung, pengaruh produk atau servis baru anda boleh tersebar secepat mungkin.

6) Facebook Ads menyebarkan maklumat mengenai iklan anda dengan pantas dan segera membolehkan anda meninggalkan pesaing – pesaing anda dalam sekelip mata sahaja.

7) Promosi produk atau servis baru perniagaan anda dengan secepat mungkin.

8) Facebook Ads menyebarkan maklumat mengenai iklan anda dengan pantas dan segeramembolehkan anda meninggalkan pesaing – pesaing anda dalam sekelip mata sahaja.

9) Keuntungan yang berlipat kali ganda dengan cepat.

Anda MASIH LAGI BUAT PERSIAPAN UNTUK BISNES ANDA SEMASA LOCKDOWN? Tak tahu macam mana nak kekalkan sales bila bekerja dari rumah selama sebulan? Ketahui maklumat lanjut untuk mengelakkan bisnes anda terjejas dari lockdown tanpa perlu keluar dari rumah.

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

STRATEGI UNTUK MENGELAKKAN PERNIAGAAN TERJEJAS AKIBAT COVID-19

STRATEGI UNTUK MENGELAKKAN PERNIAGAAN TERJEJAS AKIBAT COVID-19

STRATEGI UNTUK MENGELAKKAN PERNIAGAAN TERJEJAS AKIBAT COVID 19

 

Dunia sekarang sedang bergelut dengan wabak COVID19 & perintah kawalan pergerakan (PKP) sudah dikenakan dikebanyakan negara, akan menjadi punca kita akan terputus dengan dunia luar secara fizikal. Di anggarkan lebih dari 1 billion penduduk dunia terpaksa berkurung dirumah masing-masing bagi membendung penularan wabak penyakit COVID19 ini. Tetapi secara digital kita masih boleh berkomunikasi dengan menggunakan teknologi yang ada iaitu berhubung dan membeli secara online. Adakah kita masih mahu melepaskan peluang yang ada ini untuk memasarkan produk atau servis kita menggunakan medium online? Begitu juga dengan perniagaan kita, adakah kita hanya membiarkan seluruh perniagaan kita berhenti walaupun ada cara lain yang boleh mengerakkan perniagaan kita walaupun bukan dengan secara sepenuhnya?

Terdapat berberapa cara untuk kita memastikan perniagaan kita terus kekal dan masih boleh dihubungi serta komunikasi masih boleh dijalankan sama ada dengan pekerja ataupun pelanggan dengan berkesan dan mudah. Antara nya ialah kita boleh menggunakan platform online seperti video conference. Banyak kelebihan yang kita perolehi antaranya: 

Berkongsi dokumen secara terus dan membuat mesyuarat secara atas talian.
Komunikasi menjadi lebih baik dan efektif sebab kita dapat melihat terus eksperi wajah & bahasa tubuh pelanggan dan pekerja kita.
Menyakinkan pelanggan untuk menggunakan produk ataupun servis yang kita sediakan.
Menjimatkan masa dan sebarang kebatasan halangan seperti COVID19 tidak menjejaskan aktiviti perniagaan kita.

Antara medium platform video conference ialah:

1) ZOOM

Zoom Video Communications menyediakan perkhidmatan persidangan yang menggabungkan persidangan video, mesyuarat dalam talian, sembang, dan kerjasama mudah alih. Applikasi ini boleh digunakan menggunakan telefon bimbit ataupun Komputer. Aplikasi ini boleh didapati secara percuma dan berbayar

2) SKYPE

SKYPE menggabungkan pemesejan segera, persidangan video, panggilan dan kerjasama dokumen ke dalam satu, aplikasi bersepadu dan membolehkan cara baru yang menarik bekerja. Aplikasi ini secara dasarnya merupakan platform percuma tapi perlu bayar bagi fungsi2 tertentu.

3) TRELLO 

Trello membolehkan anda bekerja lebih bersama dan lebih banyak dilakukan. Papan, senarai, dan kad Trello membolehkan anda mengatur dan memprioriti projek dengan cara yang menyeronokkan, fleksibel dan bermanfaat. Trello boleh dilanggan dengan berapa pakej tertentu.

4) DISCORD

Percakapan adalah cara paling mudah untuk berkomunikasi melalui suara, video dan teks. Discord adalah antara aplikasi percuma yang boleh kita gunakan

5) SLACK

Slack adalah hab kerjasama, di mana orang-orang yang betul dan maklumat yang tepat datang bersama-sama, membantu setiap orang mendapatkan kerja. Slack menyediakan beberapa plan untuk langganan mengikut keperluan perniagaan Jadi, masih belum terlambat untuk kita memulakan perniagaan kita di era digital ini dengan menggunakan segala teknologi atas talian yang disediakan. Gunakan peluang yang ada untuk memasarkan produk ataupun perkhidmatan kita dengan betul dan pantas

Peneraju Media Solution (M) Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang membekalkan solusi yang terbaik untuk perniagaan anda melalui pembangunan website dan digital marketing. Sebagai satu syarikat yang pernah memenangi anugerah dalam Malaysia Website Awards 2018 (Website of the month for Best Corporate Web Design) bagi salah satu portfolio, kami komited untuk membantu anda mengembangkan perniagaan dengan menyediakan platform membangunkan Website ECommerce dan Digital Marketing. Peneraju Media bersedia menjadi One Stop Centre (Pusat Sehenti) bagi mengembangkan dan memasarkan perniagaan anda secara digital

 

#gegarniagadigital
#gegarconvid19
#dagangdigital

Peneraju Media

Peneraju Media

penerajumedia@gmail.com

(+60)12 - 691 8594 Afiq
(+60)17 - 393 9720 Husaini
(+60)11 - 1330 0078 Khairul

ONE STOP CENTER FOR GROWING BUSINESS

Copyright @ 2020 Peneraju Media. All rights reserved.

Hi there! Click one of our representatives below and we will get back to you as soon as possible.

Need a website? Contact us now